Скільки корупціонерів на Херсонщині?

3 года назад 0

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) представило оновлений Реєстр корупціонерів. Відтепер можна дізнатися кількість корупціонерів у кожній області.

Завдяки оновленому Реєстру корупціонерів громадяни зможуть реально оцінити кількість осіб, які були засуджені за корупцію в Україні. Знайти інформацію про фізичних та юридичних осіб, які здійснили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, відтепер можна легко та у зручному форматі.

Також завдяки доданій інтеграції з Prozorro державні установи зможуть швидко дізнатися, чи є в Реєстрі корупціонерів компанія, яка бере участь у їхньому тендері. У свою чергу, компаніям, які беруть участь у тендерах, більше не потрібно витрачати додатковий час на формування відповідної довідки.

— 59% громадян вважають, що ведення реєстру корумпованих чиновників є одним із найважливіших заходів запобігання корупції. Завдяки оновленням Реєстр корупціонерів, нарешті, відповідатиме запиту суспільства. Громадяни зможуть побачити, скільки корупціонерів реально отримують вироки за корупцію, — зазначив Олександр Новіков, голова НАЗК.

Він додав, що серед головних оновлень Реєстру корупціонерів — покращений пошук (знайти відомості про людину чи компанію в Реєстрі корупціонерів стане значно легше завдяки спеціальним фільтрам); зручна робота з даними та інтерактивна мапа порушень (у Реєстрі доступна карта порушень, яка відображатиме скільки осіб притягнуто до відповідальності за корупцію в кожній окремій області); інтеграція з іншими електронними сервісами завдяки API (оновлений Реєстр має модуль інтеграції із системою державних електронних закупівель Prozorro та Єдиним державним веб-порталом відкритих даних).

Найактуальніша інформація з Реєстру буде оновлюватися автоматично й не залежатиме від людського фактору.

Анатолій НІКОЛАЄВ.