Справа Марійки Борисової: підозрюваний у вбивстві розповів, як вчинив злочин

3 года назад 0

Новий поворот у гучній справі вбитої 7-річної дівчинки із с. Щасливе. Підозрюваний у згвалтуванні та вбивстві дитини, який знаходиться під вартою, перервав мовчання. 62-річний Микола В. дає свідчення, відкриваючи слідчим моторошні подробиці вбивства. Відео з фрагментом допиту у Фейсбук опублікував голова Національної поліції України Ігор Клименко. На ньому підозрюваний говорить, що затемна мішок із тілом жертви виніс у сарай (вочевидь, його спочатку не перевірила поліція) зав’язав шнуром, який валявся біля гаража та поясом, який підняв з підлоги.

«Підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає та належним чином оформляє доказову базу. І жодні маніпуляції не завадять – ми діємо по Закону та по совісті. За цей жахливий вчинок він мусить відповісти», — написав Ігор Клименко.

Також у поліції повідомили, що вчора отримали висновок ще однієї молекулярно-генетичної експертизи, яким підтверджено, що сперма на одязі дитини співпала з біологічними даними підорюзваного. А на ковдрі, яку вилучили в його квартирі, виявлено ДНК вбитої. 

В історії пошукових запитів на комп’ютері підозрюваного правоохоронці знайшли свідчення численних переглядів сайтів з дитячою порнографією. До всього в ГУНП в Херсонській області підняли з архіву вирок суду від 17 серпня 2000 року, за яким відбував покарання фігурант. Тоді Миколу В. засудили за тяжкі тілесні ушкодження, які він завдав односельцю. Подробиці справи моторошні, це злочин зі збоченим підтекстом, вчинений з особливою жорстокістю.  

«Будучи в стані алкогольного сп’яніння, підозрюваний приніс щітку для чистки доїльних апаратів з метою заподіяння потерпілому тілесних ушкоджень. Підозрюваний ввів щітку в анальний отвір потерпілого. У результаті побиття та введення чужорідного предмета потерпілому були спричинені тяжкі тілесні ушкодження за критерієм небезпеки для життя в момент заподіяння», — ось витяг із вироку.

Загалом житель Щасливого Микола В. був засуджений за 4 злочини. Минулоріч чіплявся до малолітніх у селищі, демонструючи статеві органи та намагався душити дітей.

«Незважаючи на це, людей у коментарях хвилює чи може бути ерекція у 62-річного чоловіка, який зловживає спиртними напоями, чи ні… Тому цілком упевнений, що якнайшвидший запуск «Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього» стане тим кроком, який зупинить хайп, несправедливі звинувачення і врятує життя та здоров’я багатьом дітям…», — написав на своїй сторінці у Фейсбук начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін.

Зізнавшись у згвалтуванні та вбивці, підозрюваний відмовляється брати участь у слідчому експерименті на місці . Фігурант боїться лютої помсти односельців. Люди обіцяли роздерти душогуба за те, що він вчинив з дитиною.

Марина САВЧЕНКО.