Справу про напад на офіс партії в Бериславі передано до суду

3 года назад 0

Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліція завершила досудове розслідування справи про напад на офіс партії “Опозиційна платформа — За життя” у Бериславі ввечері 17 жовтня 2020 року.

“Слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення. Днями обвинувальний акт у відношенні організатора нападу, 24-річного жителя Таврійська був затверджений в обласній прокуратурі та направлений до суду. Зловмиснику загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна”, — йдеться в повідомленні пресслужби обласного главку Національної поліції.

Нагадаємо, що поліцейським вдалося встановити особи п’ятьох нападників на бериславський офіс партії. Двом із них ще в листопаді повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.187 Кримінального кодексу — розбій.

Зловмисниками, віком від 18 до 31 року, виявилися жителі Таврійська та Бериславського району. З’ясувалося, що злочин спланував 24-річний житель Таврійська зі своїм 25-річним товаришем. До виконання чоловіки залучили ще трьох осіб, однак останнім до кінця не розповіли про свої справжні наміри.

Бериславський офіс “ОПЗЖ” розміщувався у звичайній квартирі. Близько 21:00 17 жовтня до неї вдерлись п’ятеро зловмисників та викрали ноутбук у одного з гостей, а також облили всіх присутніх зеленкою.

Як уже повідомлялось, 19 лютого президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти одного з лідерів партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, його дружини телеведучої Оксани Марченко та інших близьких до Кремля осіб. Раніше під санкції потрапив соратник Медведчука, нардеп від “ОПЗЖ” Тарас Козак разом із трьома телеканалами, яких звинуватили у поширенні російської дезінформації.

Олег БАТУРІН.