Староста Зміївки заявив, що йому погрожували вбивством

3 года назад 0

Поліцією відкрито вже два кримінальні провадження.

Дві пляшки, ймовірно, з “коктейлем Молотова” знайшов на своєму подвір’ї староста Зміївки Бериславської міської громади Микола Куривчак. А на одній з автобусних зупинок він наштовхнувся на образливі написи на свою адресу.

— Спочатку я побачив ці написи — рано вранці в неділю, 10 квітня, коли я, за традицією, об’їжджав село на своєму мопеді. Я їх сфотографував і повідомив про це дільничному. А вранці наступного дня у дворі побачив уламки підозрілої пляшки. Це був “коктейль Молотова”. Я одразу викликав поліцію. А згодом у глибині двору знайшов ще одну таку пляшку і знову зателефонував на 102, — розповів Микола Куривчак.

За інформацією пресслужби обласного главку Національної поліції, слідчі зараз встановлюють обставини та причетних до погрози вбивством старості Зміївки.

“Він повідомив, що вранці біля воріт свого будинку виявив розбиту пляшку, ймовірно, всередині знаходилася запальна речовина. Ніхто з людей не постраждав. А на зупинці громадського транспорту заявник виявив напис з образливими словами на свою адресу. Правоохоронці провели ретельний огляд і вилучили з місця сліди та речові докази: скляні уламки пляшки та фрагменти обгорілих рукавиць. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 “Погроза вбивством” Кримінального кодексу України”, — йдеться в повідомленні відомства.

У поліції нагадують, що це вже не перший факт протиправних дій щодо старости села. В ніч з 7 на 8 квітня невідомі підпалювали шини біля його будинку. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”.

“Нині працівники поліції проводять слідчі дії. Призначено низку експертиз. Відпрацьовуються різні версії щодо мотивів вчинення злочинів, в тому числі, які пов’язані з професійною діяльністю потерпілого. У слідства вже є певні напрацювання і встановлено коло зацікавлених у злочинах осіб, але про підозри поки нікому не повідомлялося, збирається необхідна доказова база”, — зазначили в пресслужбі обласного главку Нацполіції.

Олег БАТУРІН.