Троє жителів Херсонщини стали жертвами продавців-шахраїв та втратили майже 40 тисяч гривень

5 лет назад 0

Впродовж доби троє жителів Херсонщини стали жертвами продавців-шахраїв. Загальна сума збитків громадян сягає 39 тисяч гривень. Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб зловмисників та нагадує громадянам про необхідність бути пильними під час здійснення покупок в Інтернет-мережі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, 17 липня, в Каховській відділ поліції з заявою про шахрайства звернулись двоє мешканців району. 35-річний житель Каховки, знайшовши оголошення у групі мобільного месенджера про продаж сировини для виготовлення пластика, перерахував продавцеві 30000 гривень. А 22-річний житель села Тавричанка замовив на одному з Інтернет-сайтів грядоутворювач та перерахував передоплату в 7000 гривень. Товар чоловіки так і не отримали, а зв'язок з продавцями наразі відсутній.

Того ж дня в Новокаховський відділ поліції зателефонував 29-річний житель Таврійська. Він розповів поліцейським, що ще тиждень тому перерахував незнайомцю 2000 гривень передоплати за мопед, але, як і каховські потерпілі, товар свій й досі не отримав.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини нагадує, що при замовленні товару через Інтернет-мережу або у мобільних месенджерах будьте обачними,  щоб не стати жертвою шахраїв. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах сплати накладеним платежем. Здійснюйте оплату тільки після перевірки товару.