Юнак на Херсонщині знищив АТС

3 года назад 0

Справжньою «печерою скарбів» виявилася для мешканця села Хлібодарівка на Херсонщині будівля місцевої АТС. «Укртелеком» її не використовував за прямим призначенням, але старе обладнання у приміщенні збереглося. А там чого тільки не було: деталі з технічного срібла, котушки мідного проводу, і звичайне залізо, яке теж чогось коштувало. От 21-річний юнак і узявся до планомірного розграбування «скарбнички»: виламав навіси на металевих дверях, що ледве трималися, й узявся тягати звідси усе, що має цінність. Зусиль не шкодував – викрав близько центнеру міді, й стільки ж – чорного металу. Частину продав приватним перекупникам у Чаплинці та селищі Асканія-Нова (мідь вони приймали по 100-120 гривень за кілограм), частину здав на пункт прийому металобрухту. 

До законсервованої АТС злочинець вдирався п’ять разів з початку нинішнього року, почавши ще з січня. Але перевірити стан об’єкту зв’язківцям спало на думку лише нещодавно – тоді вони й виявили, що телефонна станція розграбована дощенту (хоча суму завданих збитків досі встановити не спромоглися). Звернулися до поліції, однак викрадене обладнання посередники на той момент також встигли перепродати, і воно пішло на переплавку. 

Та співробітники відділення Національної поліції у Чаплинці відшукали трьох мешканців Хлібодарівки, котрих злодій наймав для перевезення металу перекупникам. А ті не стали приховувати особи замовника тих поїздок, і коли до нього прийшли оперативники, тому залишилося тільки зізнатися у крадіжках. Вони, до речі, для нього далеко не перші.

— Ще минулого року поліція викрила мешканця Хлібодарівки у причетності до цілої низки злочинів: незаконного зберігання наркотиків та бойових патронів до автомату калібру 5,45 міліметрів,  а також викрадення велосипедів і запчастин до них. Суд відправив обвинуваченого під домашній арешт, але щойно його термін сплив, як він узявся за старе,- розповів заступник начальника відділення Національної поліції у Чаплинці Максим Бандура. – Оскільки юнак знову скоїв злочин у якості підсудного, клопотатимемося про його арешт до завершення слідства. Тільки вже не домашній – а з перебуванням у слідчому ізоляторі. 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.