Ювенальні поліцейські перевірили неблагополучні родини

5 лет назад 0

В Олешківському районі ювенальні поліцейські спільно з працівниками служб у справах дітей перевірили умови проживання дітей в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Загалом були відвідані 5 родин, в яких виховуються 18 дітей. Перевіряючі оглянули санітарно-гігієнічні умови, наявність вдома продуктів харчування, цікавились, як малеча проводить літні канікули. Поліцейські поспілкувались з дітьми та переконались, що вони нагодовані та мають власний одяг та спальне місце.

За словами начальника відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослава Шанько, в ході перевірки поліцейські побачили, що здебільшого в сім'ях спостерігається позитивна динаміка і батьки намагаються виправити ситуацію, створюють сприятливі умови для життя дітей. Головне завдання ювенальних поліцейських в таких ситуаціях допомогти сім'ям і дати їм шанс на виправлення. Адже вилучення дитини — це крайній випадок. Загалом з початку року на Херсонщині були відвідані понад 1300 родин, за неналежне виховання дітей поліцейські склали у відношенні батьків 600 адміністративних протоколів.