Ювенальні поліцейські повернули додому неповнолітню втікачку з селища Комишани

5 лет назад 0

Ввечері 27 червня в Корабельне відділення поліції звернулись батьки 14-річної дівчини, яка мешкає в селищі Комишани. Вони розповіли, що донька не повернулась додому. В ході пошукових заходів, які тривали більше доби, поліцейські розшукали дівчину в сусідній області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції з’ясувала, що дівчина залишила вдома записку, що йде до друзів. Проте вказані у записці діти не бачили того дня подругу. В подальшому поліцейські встановили, що дівчина зустрілася з 16-річною знайомою, яка вже неодноразово залишала місце свого проживання. Але мама старшої дівчини не знала, де можуть бути дівчата.

За вказівкою керівництва обласного главку поліції для пошуків малолітніх втікачок була створена окрема розшукова група. Поліцейські поспілкувалися з усіма рідними, друзями та знайомими дівчат, перевірили розважальні заклади та інші людні місця. Але втікачок ніхто не бачив. Згодом з’ясувалося, що у старшої дівчини є бабуся, яка мешкає в одному з населених пунктів Снігурівського району Миколаївської області. Поліцейські виїхали за місцем її проживання.

Жінка розповіла, що дівчата були у неї та кілька годин тому пішли гуляти. При цьому бабуся виявила, що після візиту онуки з подругою зникла певна сума грошей. До пошуків дівчаток, також долучились працівники місцевого відділення поліції. Правоохоронці відпрацьовували територію району та пізно ввечері в одному із розважальних закладів районного центру виявили малолітніх втікачок. З ними було все гаразд, жертвами злочинів вони не стали.

Як розповів начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, вже вночі дівчат привезли в Корабельне відділення поліції та передали батькам. З усіма були проведені профілактичні бесіди. А у відношенні матері старшої дівчини були склали адміністративні матеріали за ст. 184 КУпАП «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».