В Іванівському районі поліцейські вилучили у дебошира пістолет

4 года назад 0

В чергову частину Іванівського відділення поліції зателефонувала місцева мешканка. Жінка розповіла, що на спортивному майданчику райцентру хуліганить компанія громадян.

Під час перевірки у одного з чоловіків поліцейські виявили предмет, схожий на пістолет. Відтепер йому може загрожувати покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Жителька смт Іванівка повідомила до поліції, що на місцевому спортмайданчику знаходяться кілька чоловіків, які розпивають спиртні напої, голосно говорять та неетично себе поводять. На місце виклику виїхали екіпаж групи швидкого реагування та дільничний офіцер поліції. Під час спілкування поліцейських з даною компанією один із чоловіків продовжував нецензурно лаятися і інспектори доставили його у відділення поліції. У відношенні правопорушника були складені протоколи про адміністративне затримання та дрібне хуліганство. Під час проведення поверхневого огляду чоловіка в кишені його куртки поліцейські виявили предмет, схожий на пістолет типу револьвер.

Як розповів начальник районного відділення поліції Ігор Кузьменко, затриманий чоловік – місцевий мешканець 1970 р.н. Правопорушник раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності. При візуальному огляді пістолету поліцейські встановили, що він перероблений для стрільби бойовими патронами 5,6 мм. Зі слів затриманого, він знайшов його кілька днів тому на смітнику та зберігав для самооборони. Для більш детального обстеження вилучений предмет направлений в експертно-криміналістичний центр.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. За незаконне зберігання та носіння зброї правопорушник може потрапити за грати на строк від 3 до 7 років. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області