В Олешківському районі поліція встановлює особу лісового браконьєра

4 года назад 0

Вчора, 15 червня, вранці в чергову частину Олешківського відділення поліції надійшло повідомлення від майстра лісу. Єгер розповів, що під час обходу території Раденського лісництва він виявив покинутий автомобіль зі спиляними стовбурами сосни. Наразі поліцейські вживають заходи щодо встановлення власника автівки та з’ясування походження деревини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За місцем виклику слідчо-оперативна група оглянула автомобіль «Москвич», в який були завантажені спиляні колоди сосни об’ємом близько 1,5 кубометри. Автомобіль не заводився, тому ймовірно правопорушники й залишили свою «здобич» серед лісу та втекли.

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Вадим Ковальчук, транспортний засіб з деревиною були вилучені та доставлені на територію підрозділу в якості речових доказів. Наразі поліцейські встановлюють власника автомобіля. За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.