В порту «Херсон» затримали браконьєрів

6 лет назад 0

В рамках проведення операції «Нерест» на Херсонщині поліцейські проводять заходи із запобігання правопорушенням на водних об'єктах у період нерестової заборони. Під час рейду були затримані браконьєри, які незаконно виловили 52 рибини маточного поголів'я білого амуру. Сума збитків складає близько 15000 гривень.

Сьогодні вночі під час патрулювання акваторії річки Дніпро в Каховському водосховищі поблизу с. Республиканець працівники відділення поліції в порту «Херсон» спільно з оперативною групою Херсонрибоохорони затримали браконьєрів.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, правоохоронці побачили, як на березі річки невідомі чоловіки з човна завантажують рибу в багажник автомобіля. Підозрюваних затримали. На місце події була викликана слідчо-оперативна група Бериславського відділення поліції.

Під час огляду автівки та човна поліцейські виявили 5 сіток загальною довжиною 500 метрів, 52 рибини маточного поголів'я білого амура. Знаряддя лову, рибу, автомобіль та човен вилучені.

Попередня правова кваліфікація — ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).

Відділ комунікації поліції херсонської області