Від початку операції «Безпечне літо» ювенальні поліцейські виявили 25 фактів продажу дітям алкоголю і тютюнових виробів

5 лет назад 0

На час літніх канікул ювенальні поліцейські посилили профілактичну роботу для своєчасного припинення фактів реалізації неповнолітнім алкогольної продукції та тютюнових виробів. З цією метою в рамках операції «Безпечне літо» постійно проводяться рейди, особливо у курортних районах. Цього разу поліцейські відпрацювали місто Генічеськ і виявили факти продажу дітям спиртного і цигарок. На продавців склали адміністративні протоколи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослав Шанько, від початку операції «Безпечне літо» виявлено 25 фактів продажу неповнолітнім алкоголю і тютюнових виробів, 30 фактів доведення неповнолітніх до стану сп'яніння, 69 підлітків знаходилися у громадських місцях у п'яному вигляді або розпивали пиво у заборонених законом місцях. 40 неповнолітніх курили тютюнові вироби у заборонених місцях.

З початку року на підприємців, в магазинах яких дітям продали алкоголь і тютюнові вироби, накладено фінансові санкції в сумі 250 тисяч гривень. 10 підприємців позбавлено ліцензій на право торгівлі алкоголем і тютюновими виробами. А на недобросовісних продавців, які продали неповнолітнім алкоголь і цигарки, накладено штрафи в сумі приблизно 60 тисяч гривень.