Викрадення з тортурами: на Херсонщині ревнивець вчинив вендету над суперником

3 года назад 0

Ця моторошна історія сталася в Каховці. На одній із вулиць перехожі натрапили на дуже побитого чоловіка зі зв’язаними руками. У лікарні в бідолахи діагностували подвійний перелом щелепи. Відійшовши від шоку, 32-річний потерпілий наважився розповісти поліції, що ж з ним сталося. У парку прогулювався з дівчиною, з якою не так давно познайомився в соцмережі. Біля атракціонів до парочки підійшли троє незнайомих. Чоловіка попросили штовхнути автівку, яка не заводилася. Але тільки-но той, відгукнувшись, підійшов до машини, в обличчя йому пирснули газовим балончиком, а далі був удар. Потерпілий відключився. До тями прийшов вже в покинутій будівлі, зі зв’язаними руками. Поряд були четверо чоловіків і кожен завдавав удару. Один із екзекуторів пояснив, за що це все – він зустрічається з чужою дівчиною. Втекти від катів жертві допоміг щасливий випадок. Не сподіваючись, що заслаблий наважиться драпати, всі четверо вийшли на подвір’я. Тим часом чоловік зміг вилізти через вікно і вибіг на дорогу. Там його й побачили люди, які викликали поліцію та «швидку».

Шукаючи зухвалих нападників, правоохоронці в першу чергу добре вивчили коло знайомих дівчини, з якою потерпілий до інциденту прогулювався парком. З’ясувалося, що співмешканець дами заробітчанин. Повернувшись із Польщі, чоловік дізнався, що кохана намагалася знайти йому заміну. Відшукавши контакти суперника, відправив йому кілька повідомлень із погрозами. Але цього виявилося замало. Ревнивець попросив співмешканку влаштувати йому зустріч із тим самим чоловіком, буцімто просто для розмови. На останню ініціатор прийшов із трьома знайомими, один з яких раніше засуджений. Сама дівчина запевнила, що про плани на викрадення нічого не відала. Знайомому запропонувала просто прогулятися.

Поліції вдалося затримати двох фігурантів, яким вже повідомили про підозру. Вдома у зловмисників виявили беззаперечні докази їхньої причетності до злочину – мотузку, газовий балончик, одяг, в якому вони були в день нападу. Обшивка автівки, якою везли жертву, виявилася у крові.

Ще двох зловмисників шукають. Відкрито два кримінальні провадження – за ст.122 «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» та ч.2 ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» ККУ. Потерпілий оговтується від пережитого – оце так погуляв у парку…

Марина САВЧЕНКО.