Вирок, який генічеська суддя винесла вбивці, вважають занадто м’яким

3 года назад 0

Хвилю обурення користувачів соцмереж викликав вирок, який днями винесла суддя Генічеського районного суду. Чоловіка, який вбив співмешканку, служниця Феміди фактично залишила на волі. Таке покарання вважають занадто м’яким.

Вбивство сталося 17 жовтня минулого року, близько 22.30. Тоді мешканець Сиваського повернувся додому напідпитку і на ґрунті ревнощів почав сварку зі співмешканкою. Ревнивець намагався з’ясувати, хто у такий пізній час надсилає їй смс і, вириваючи телефон, штовхнув жінку. Падаючи, бідолашна вдарилася головою об дерев’яну лаву і померла на місці. Як з’ясували потім експерти, перелом потиличної кістки і забій головного мозку були несумісними з життям.

Пересвідчившись, що співмешканка мертва, вбивця перетягнув тіло до сараю, обмотав навкруг шиї мотузку і підвісив на балку. Повернувшись до хати і пересвідчившись у тому, що малолітній син спить, ліг сам…

На суді чоловік каявся, просив не позбавляти його волі, обіцяв виправитися і всі сили віддати на виховання сина. Сестра ж загиблої просила суддю застосувати передбачену за вбивство з необережності міру покарання — до 5 років позбавлення волі.

Суддя визнала чоловіка винуватим за ст. 119 ч. 1 ККУ «Вбивство через необережність», однак, враховуючи пом’якшувальні обставини, звільнила від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки. Пом’якшувальними обставинами було названо те, що чоловік за місцем проживання характеризується позитивно, закон до цього не порушував, виховує неповнолітнього сина, повністю визнав провину, зрозумів, що накоїв, і щиро розкаявся.

Протягом 30 днів з дня проголошення на вирок може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду.

Андрій БЕЙНИК.