Вирубують дерева і не червоніють — олешківська поліція викрила чергові факти лісового браконьєрства

5 лет назад 0

Перший факт лісового браконьєрства викрили дільничні офіцери поліції спільно з громадським помічником під час вечірнього патрулювання лісосмуги поблизу села Виноградове. На місці поліцейські виявили трьох місцевих жителів, які вантажили спиляні дерева акації у причеп до трактора. Вони не змогли пред’явити ніяких дозвільних документів на вирубку деревини. Всього браконьєри незаконно спилили 20 дерев акації.

За словами чоловіків, деревину вони хотіли продати. Приблизна вартість збитків, заподіяних лісовому фонду рубкою дерев, становить 30 тисяч гривень. У чоловіків вилучено трактор з причепом, інструменти та деревина, усе поміщено на штрафмайданчик. Після проведення судово-екологічної експертизи буде встановлена точна вартість збитків.

Другий факт знищення зелених насаджень виявив оперуповноважений Олешківського відділення поліції спільно з громадським помічником під час патрулювання лісосмуги поблизу села Раденськ. Там знаходилися двоє місцевих жителів, які намагалися втекти на автомобілі «Москвич» з причепом, завантаженим деревиною. Поліцейський встановив, що чоловіки незаконно спилили 10 дерев акації. Приблизна вартість завданих збитків природному середовищу становить понад 5 тисяч гривень. Вилучені дерева та автомобіль з причепом поміщені на штрафмайданчик. 

 

Як повідомив начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, за цими двома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу».

Відділ комунікації поліції Херсонської області