Водія, який засівав дорогу кукурудзою, оштрафовано

6 лет назад 0

На відрізку дороги Одеса – Мелітополь – Новоазовськ вчора близько опівночі патрульні помітили вантажівку MAN. 

З причепу автомобіля під час руху на проїзну частину висипалась кукурудза. Інспектори розвернулись, щоб зупинити транспортний засіб, проте чоловік за кермом сам помітив втрату вантажу та зупинився. 

Поліцейські позначили розсип зерна попереджувальним знаком, щоб повідомити інших учасників дорожнього руху про небезпеку. Водій повідомив власника вантажу про пригоду та потім спільними зусиллями вони відремонтували причіп та зібрали кукурудзу. 

 

Патрульні встановили, що водій вантажівки перевозив сипучий вантаж, який був ненадійно розташований та не закріплений, унаслідок чого висипався на проїзну частину. Цим він порушив Правила дорожнього руху, а саме пункт 22.2 (Водій перед початком руху зобов’язаний перевірити надійність розташування і кріплення вантажу, а під час руху — контролювати це, щоб запобігти його падінню, волочінню, травмуванню супроводжуючих осіб чи створенню перешкод для руху). 

На чоловіка інспектори склали адмінпротокол за ст. 139 (Створення перешкод для дорожнього руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття) КУпАП.

Фото: Патрульна поліція Херсонської області