Водна поліція Херсонщини викрила браконьєрів на території Національного природнього парку

4 года назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» спільно з колегами з Київської області відпрацювали акваторію Чорного моря та викрили браконьєрів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник підрозділу Максим Жарков, на світанку на території Національного природнього парку «Білобережжя Святослава» поліцейські помітили двох громадян, які здійснювали браконьєрський вилов водних живих біоресурсів за допомогою креветочних ятерів. Зловмисники завдали шкоду природньому середовищу на суму понад 47 тисяч гривень.

Також під час подальшого рейду біля острову Довгий поліцейські побачили ще двох громадян, які здійснювали незаконний вилов креветки. У правопорушників вилучили 12 ятерів та човен з мотором. Сума збитків, завданих державі, становить понад 132 тисячі гривень.

Під час рейду поліцейські виявили ще 7 креветочних ятерів. Водні живі біоресурси з сіток були випущені в живому вигляді назад у воду. Тим самим, поліцейські попередили завдання збитків природному середовищу на суму 100 тисяч гривень.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Досудове розслідування триває.