Встановлено причину отруєння дітей у школі № 53 Херсона

7 лет назад 0

Причину масового отруєння учнів загальноосвітньої школи № 53 Херсона, яку довелося навіть закривати на дезінфекцію, визначили фахівці санепідслужби.
За даними міськрайонного відділу держустанови «Обласний лабораторний центр», семеро дітлахів опинилися в лікарні, а ще понад дев'яносто лікувалися вдома через кишкову паличку.

Джерелом зараження стала шкільна їдальня. Наявність небезпечної бактерії виявили у семи з сімнадцяти проб їжі. Кишкова паличка була у твердому сирі, сосисках, курячих битках, м'ясних котлетах, навіть у гречаному супі та вермішелі, не кажучи вже про посуд та хлібні лотки! А от хто в цьому винний, з'ясовуватиме поліція — вона вже розпочала кримінальне провадження.
Цьогоріч із муніципальної скарбнички на організацію гарячого харчування дітей асигнували понад 43 млн. грн. Ці «шматки пирога» впродовж останніх років ділять фактично одні й ті само місцеві підприємці, до яких громадські активісти мають чимало претензій через завищену, на їхню думку, вартість продуктів та неналежну якість страв.

"Голос України "