У аеропорту Херсона речі пасажирів розкрадали вантажники

3 года назад 0

У міжнародному аеропорту Херсона викрили цілу бригаду злодіїв-вантажників, котрі «підробляли» крадіжками цінних речей у пасажирів авіарейсів Херсон-Київ-Херсон і Херсон-Стамбул-Херсон. Перед тим, як скинути сумки з багажного відділення на стрічку транспортера у залі очікування, кримінальна трійця спільників віком від 25 до 40 років похапцем їх обшукувала, привласнюючи переважно дорогі та компактні речі – ноутбуки, планшети, мобільні телефони та інше. Але часом не гребували навіть ковбасою та цукерками. Здобич моментально ховали у спеціальні глибокі кишені, нашиті на одязі. Причому робили це у «мертвих зонах» камер відеоспостереження.

— Заяви про зникнення речей ми почали отримувати від пасажирів ще з початку осені. Звісно, найпростіше було б звільнити імовірних винуватців цих прикрих випадків, але вирішили не поспішати – спільно з керівником служби авіаційної безпеки Сергієм Анащенко та оперативниками Херсонського відділу Національної поліції розробили операцію з викриття зловмисників. Брали їх «на гарячому», коли ті вкотре  витягли з багажу подорожуючих планшет і тестер, — розповів директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук.

В операції з викриття злочинців-вантажників приймали участь десятеро досвідчених правоохоронців. У «фіналі» вони  організували також серію обшуків у членів злочинної ватаги, додає начальник Херсонського відділу Національної поліції, полковник Олександр Говорун. Знайшли чимало електроніки, яку викрали в пасажирів та не встигли продати. А у ватажка зграї зберігалося аж дві торби з викраденими цінностями, тож тепер їх мають повернути пасажирам. Особи частини потерпілих ще доведеться встановлювати – адже не всі вони зверталися із заявами про зникнення речей до поліції чи авіакомпаній.

Звісно, обкрадання пасажирів у міжнародному аеропорту Херсона – факт прикрий. Та на жаль, схожі злочини трапляються і в столичному аеропорту Бориспіль, і на летовищах по всьому світі, надто у бідних країнах. Тож ефективність роботи персоналу аеропорту й правоохоронців визначається не за тим, скільки крадіжок тут скоїли, а скільки змогли розкрити, й покарати винуватців.

До речі, викритих злочинців у аеропорту Херсона чекає гучна «слава». Після того, як суд визнає їх винними, у летовищі планують розвісити фотографії викрадачів майна пасажирів, із відповідними коментарями. А оскільки потік людей через летовище іде потужний, крадії швиденько стануть ну дуже відомими. Причому не тільки вдома, а й а кордоном, куди з Херсона відправляються літаки.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.