У Херсоні 27-річний чоловік погрожував підірвати в нічому невинних людей довкола Центрального універмагу

7 лет назад 0

Вчора, 18 липня на гарячу лінію «102» херсонської поліції надійшло 5 дзвінків з 17:00 — 18:00 години, від 27-річного чоловіка з погрозою підірвати себе, Привозальну площу Херсона, Центральний універмаг та людей навколо нього.

Працівники поліції спільно з іншими екстреними службами оперативно перевірили будівлі, вибухівку не знайшли, усі повідомлення виявилися хибними.

Водночас працівники поліції провели комплекс заходів та встановили місцезнаходження псевдомінера. У цьому правоохоронцям допомогли громадяни. Вони описали зовнішність чоловіка, який біля Центрального універмагу поводився неадекватно і погрожував усіх підірвати. Зловмисника виявили поблизу Привокзальної площі. Він сидів на землі, був у нетверезому стані.

Псевдомінером виявився 27-річний житель Київської області, неодноразово судимий за незаконне зберігання зброї та крадіжки, — повідомляє ГУНП у Херсонській обл у Фейсбуці.

Останнім часом чоловік проживав у місті Таврійськ в будинку співмешканки, разом вони працювали на полях. Зловмисник пояснив, що заробив гроші і вирішив добре відпочити в Херсоні. Він купив собі новий мобільний телефон, пляшку горілки, після вживання якої і став телефонувати у поліцію. Після здійснення п’яти дзвінків він розбив новий мобільний, а сім-карту викинув. Таким чином, він сподівався уникнути покарання і вважав, що його не вирахують. Коли чоловік дізнався про кримінальну відповідальність за свої дії, то одразу ж сказав, що кається у скоєному.

На зловмисника відкрите кримінальне провадження за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.