У Херсоні дільничні поліцейські захистили жінку з дітьми від насильства з боку чоловіка

5 лет назад 0

Дільничні офіцери поліції захистили 25-річну жительку Херсона від насильства з боку її чоловіка. Жінка зателефонувала в Корабельне відділення поліції і попросила допомоги. Вона пояснила, що чоловік намагався її побити, після чого вигнав з дому її та їх спільних доньок, віком 6 років та 2 місяці. Всі речі матері та дітей він викинув на вулицю. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Дільничні поліцейські прибули на місце, але голова родини відмовився спілкуватися, був у стані алкогольного сп’яніння, поводився вкрай агресивно. Кривднику винесли терміновий заборонний припис, який передбачає заборону спілкування з постраждалою терміном на 10 діб. Жінка не схотіла більше лишатися вдома, адже не вірить, що чоловік покине пиячити. Працівники поліції прийняли рішення забрати мати з дітьми з дому і помістили їх у Кризовий центр для жінок, які постраждали від домашнього насильства, на тимчасове проживання. Тепер жінка в безпеці, їй нічого не загрожує, у центрі вона зможе отримати необхідні юридичні консультації та психологічну підтримку.

У відношенні домашнього тирана поліцейські склали протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали будуть направлені на розгляд до суду.