У Херсоні горів дім через куріння в приміщенні

6 лет назад 0

У Херсоні рятувальники ліквідували загоряння в житлових кімнатах приватного домоволодіння.

Дана ситуація сталася пізно ввечері на вулиці 2-я Олешківська, в службу порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку.

На виклик висунувся загін рятувальників, прибувши на місце, пожежники встановили, що горять дві кімнати, повністю забиті різним мотлохом, і дах приватного будинку. Чіткими і відпрацьованими до автоматизму діями пожежників вдалося протягом трьох годин ліквідувати загоряння.

До приїзду рятувальників господарі намагалися самостійно ліквідувати пожежу, але їх дії були безуспішні.

За попередніми даними причиною пожежі стало куріння в приміщенні.

Рятувальники просять громадян дотримуватися техніки пожежної безпеки

Якщо ви є курцем, пам'ятайте, ця згубна звичка не тільки негативно впливає на ваш організм, але і може послужити причиною виникнення пожежі. Дуже небезпечно палити лежачи в ліжку. Людина, що палить засинає, сигарета падає на постільні речі та відбувається пожежа. Як правило, в цьому випадку курець отримує сильні опіки або гине.

Причиною пожежі може стати кинута з балкона непогашена сигарета, яка може впасти на землю, де можуть знаходитися: суха трава, папір або інші предмети, стати причиною їх займання. У ще більш гіршому випадку, сигарета летить вниз, потрапляючи на чужій балкон, де можуть зберігатися легкозаймисті предмети. Також недопалок може потрапити в квартиру через відкриту кватирку, де умови для розвитку горіння також можуть бути найсприятливішими.