У Херсоні місцеві жителі повстали проти тарифів на комунальні послуги

6 лет назад 0

У Херсоні місцеві жителі повстали проти тарифів на комунальні послуги. Сьогодні на сесію міської ради прийшли обурені представники громадськості, обурені зростанням тарифів на опалення та інші послуги. В ході емоційних суперечок виникла бійка.

Так, 60% тепла місту подає Херсонська ТЕЦ (60% її акцій належать фізичним особам, решта — одній юрособі), інших користувачів здебільшого обігріває КП "Херсонтеплоенерго". Херсонцям не зрозуміло, хто і яким чином встановлює грабіжницькі тарифи за послуги теплопостачання. Нагадаємо, що минулого місяця ТЕЦ зобов'язала користувачів платити на тепло рекордні 44 грн за квадратний метр.

Громадський активіст Кирило Стремоусов запропонував створити спеціальну контрольну комісію, яка перевірить доцільність і обґрунтованість всіх тарифів, вставлених городянам обслуговуючими компаніями. В іншому випадку активісти готові вимагати відставки мера.

Крім того, Кирило Стремоусов пригадав Володимиру Миколаєнко минулу зиму, коли під час розмови про чистоту міста і прибирання снігу меру відірвали рукав пальто. Адже на вулицях знову неприбрано і люди калічаться під час ожеледиці.