У Херсоні накрили конопляні плантації

7 лет назад 0

Працівники управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури м. Херсона задокументовали протиправну діяльність жительки Херсона, яка вирощувала елітні сорти коноплі на власній присадибній ділянці. Під час обшуку її домоволодіння поліцейські виявили та вилучили кущі коноплі та готовий до вживання «канабіс». Зі слів господарки, вона висадила коноплю для власного вживання.

 
Під час проведення санкціонованого обшуку в будинку та на присадибній ділянці херсонки поліцейські вилучили 300 грамів «канабісу» та 66 кущів коноплі. Жінка висаджувала саджанці елітних сортів коноплі у великі горщики для квітів, а також вирощувала рослини на подвір’ї. Господарка ретельно стежила за наркорослинами, вчасно поливала та удобрювала їх.

 
Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денисьєв, обшук проводився в Херсоні за місцем проживання родини одного з приватних нотаріусів. Родичка нотаріуса вже вдруге попадає в поле зору поліцейських. Минулого року у неї поліцейські вилучили 3 кг «канабісу», 17 гр амфетаміну та 23 кущі коноплі. Але жінка не припинила незаконну діяльність. Вилучену цього разу коноплю направили на дослідження. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків становить близько 70 тисяч гривень.
За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч.2 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».

Відділ комунікації поліції Херсонської області