У Херсоні нетверезе водіння призводить до ДТП

4 года назад 0

Минулої доби патрульні задокументували 7 випадків керування в нетверезому стані. Двічі це порушення призвело до ДТП. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Так, у селищі Приозерному близько 19-ї години водій автомобіля ЗАЗ Lanos не надав перевагу ГАЗ «Волга», який рухався головною дорогою. У результаті сталось зіткнення й обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Також інспектори помітили у винуватця пригоди ознаки алкогольного сп’яніння. Той відмовився пройти у визначеному законом порядку огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці або в медичному закладі. До того ж 32-річний місцевий житель не мав необхідних документів. На нього поліцейські склали адмінматеріали за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ст. 126 (Керування без відповідних документів) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

А в Комишанах близько опівночі водій Mitsubishi Lancer не впорався з керуванням і скоїв наїзд на 2 стовпи лінії електропередач. У нього патрульні теж помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд за допомогою алкотесту «Драгер» на місці. Прилад показав результат 1,82 проміле, що перевищує допустиму норму в 9 разів. Також охоронці порядку встановили, що 21-річний місцевий житель не має водійського посвідчення. А ще виявили в нього згорток із речовиною рослинного походження, схожою на канабіс. Для її вилучення на місце охоронці порядку викликали на місце слідчо-оперативну групу.

По цьому патрульні склали на порушника адмінматеріали за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП), ст. 126 (Керування особою, яка не має відповідного права) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Його автомобіль інспектори евакуювали на арешт майданчик.