У Херсоні поліцейські допомогли жінці з сином, яких побив голова родини

4 года назад 0

Вночі на лінію «102» надійшов дзвінок про сімейну сварку в одному з будинків міста Херсона. На місце події виїхала мобільна група з реагування на домашнє насильство. В будинку поліцейські виявили побиту жінку, її 9-річного сина та 52-річного голову родини, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що неодноразово судимий чоловік побив 42-річну дружину та вдарив сина-школяра по обличчю. Інспектори викликали на місце карету «швидкої». Медики оглянули потерпілих, госпіталізації вони не потребували. Навіть у присутності поліцейських та лікарів чоловік поводився агресивно, кидався на всіх та виражався нецензурною лайкою. Поліцейські склали у відношенні домашнього тирана адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З метою негайного припинення домашнього насильства та недопущення його продовження, поліцейські винесли голові родини терміновий заборонний припис. Чоловік зобов’язаний залишити місце проживання постраждалої, йому заборонено входити до будинку та перебувати там, а також заборонено в будь-який спосіб контактувати з постраждалими. Жінка з сином не схотіли лишатися в будинку, тож працівники поліції відвезли їх до родичів.

Нагадуємо, що основне завдання мобільних груп обласного главку поліції – відреагувати на факти домашнього насильства, локалізувати конфлікт, уникнути в подальшому таких ситуацій та надати максимальну допомогу постраждалим.