У Херсоні поліцейські затримали крадія автомобільних номерів

5 лет назад 0

Наразі поліцейським відомо про вчинення 43-річним чоловіком 20 крадіжок номерів з автомобілів. Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Протягом останніх тижнів до Херсонського відділу поліції почали надходити звернення мешканців мікрорайону «Таврійський» про крадіжки з транспортних засобів номерних знаків. Потерпілі повідомляли, що залишали автотранспорт на ніч біля під’їзду, а вранці виявляли відсутність на автомобілі номерів. Працівники поліції провели комплекс оперативно-розшукових заходів і встановили особу зловмисника.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, поліцейські встановили, шо злодій за допомогою Інтернет-банкінгу переводить отримані гроші з мобільного на банківську картку, після чого знімає готівку в банкоматі. Його затримали під час зняття чергового викупу. Зловмисником виявився неодноразово судимий за майнові злочини 43-річний житель Херсона. Звільнившись на початку березня з місць позбавлення волі, він вирішив заробляти гроші крадіжкою номерних знаків. «Працював» злодій вночі та знімав номери виключно з автотранспорту іноземного виробництва. Викрадене ховав неподалік у кущах або сміттєвих баках. А під склоочисниками залишав записку зі своїм телефонним номером. Коли автовласники телефонували, злодій обіцяв повернути викрадене за 350 гривень, які слід було перевести на мобільний рахунок. Після отримання переказу зловмисник передзвонював і повідомляв, де сховав номери.

Наразі доведена причетність чоловіка до скоєння 20 крадіжок. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.