У Херсоні поліцейські затримали зловмисника, який обікрав храмове приміщення

4 года назад 0

Учора о пів четвертій ночі в чергову частину Херсонського відділу поліції зателефонували з управління поліції охорони. Черговий інспектор повідомив про спрацювання сигналізації в одному з приміщень, що відносяться до храму по вул. Пугачова, але розташоване окремо від огородженої території культової споруди. Впродовж двох годин оперативники затримали злодія та вилучили викрадене майно. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції Олександр Говорун, прибувши на місце події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник проник в приміщення, розбивши віконне скло. Злодій встиг викрасти мобільний телефон вартістю 5 тисяч гривень. Також на підлозі були підготовлені для виносу ще й ноутбук з зарядним пристроєм та будівельний фен, але невідомий зловмисник чомусь вирішив їх не брати. Напевне, щоб не привертати до себе увагу.

Під час відпрацьовування території міста близько 6-ї години ранку в районі площі Перемоги оперативники помітили 46-річного чоловіка, який фігурує у справі крадіжки будівельних матеріалів. Поліцейські вирішили його перевірити. Під час спілкування чоловік помітно нервував і в ході поверхневого огляду поліцейські виявили в кишені його куртки викрадений телефон.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Наразі вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу. Чоловікові може загрожувати 6 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.