У Херсоні родичка нотаріуса другий раз за рік попалася поліцейським на обороті наркотиків

7 лет назад 0

Працівники управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури Херсона задокументовали протиправну діяльність мешканки Херсона, яка вирощувала елітні сорти конопель на власній присадибній ділянці. Під час обшуку її домоволодіння поліцейські виявили та вилучили кущі конопель і готовий до вживання «канабіс». За словами господині, вона висадила коноплю для власного вживання.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області, під час проведення санкціонованого обшуку в будинку і саду херсонки поліцейські вилучили 300 грамів «канабісу» і 66 кущів конопель. Жінка підривала саджанці елітних сортів конопель у великі горщики для квітів, а також вирощувала рослини у дворі. Господиня ретельно стежила за наркорослинами, вчасно поливала і удобрювали їх.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрій Денісьевой, обшук проводився в Херсоні за місцем проживання сім'ї одного з приватних нотаріусів. Родичка нотаріуса вже вдруге потрапляє в поле зору поліцейських. У минулому році у неї поліцейські вилучили 3 кг марихуани», 17 грудня амфетаміну та 23 куща конопель. Але жінка не припинила незаконну діяльність. Вилучене цей раз коноплі направили на дослідження. За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає близько 70 000 гривень.

За даним фактом порушено кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» і ч. 2 ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель».