У Херсоні виготовляли алкогольний фальсифікат

3 года назад 0

В обласному центрі група осіб організувала підпільне виробництво алкогольного сурогату. Фальсифіковану горілку та коньяк виготовляли в антисанітарних умовах і розливали у пляшки. А потім під виглядом спиртних напоїв відомих марок реалізовували через торговельні мережі низки регіонів України, зокрема, Херсонщини.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили ємкості з алкогольними напоями об’ємом 4170 літрів, підроблені марки акцизного податку, обладнання для виготовлення сурогату та транспортні засоби. На загальну суму близько 2 млн грн.

Кримінальне провадження відкрите за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, з метою збуту (ч. 3 ст. 204 КК України). Досудове розслідування здійснюється ГУ Державної фіскальної служби у Херсонські області АР Крим та м. Севастополі. Наразі вирішується питання про накладення арешту на все вилучене майно. Попереду низка відповідних судових експертиз.

Марина САВЧЕНКО.