У Херсоні затримали студентів-наркодилерів

3 года назад 0

До гуртожитку одного з вишів Херсона навідалися оперативники. Обшук провели у кімнаті, де мешкають двоє студентів, 18 та 19 років. На місці вилучили вкрадену магнітолу «Pioneer» та з півсотні пакетиків, обмотаних клейкою стрічкою різних кольорів. Як пояснив один зі студентів, у них розфасовано наркотичні речовини — «Мікс», «Амфетамін» та «Солі».

Як виявилося, хлопці займалися так званими «закладками», а заради мобільності викрадали недорогі легковики. Саме на тязі покататися на чужих автівках і «спалилися» зловмисники. Два дивних угони в Херсоні зафіксували в лютому. В обох випадках вночі з місця зникав ВАЗ, а вже наступного дня машину знаходили в іншому районі міста. Таке враження, що автівки викрадалися заради якогось діла, буквально на декілька годин. У карному розшуку обласного главку поліції уважно проаналізували записи відеосистеми «Безпечне місце». Одна із камер зафіксувала біля міської автостанції двох молодиків, які вийшовши з «ВАЗ-2105», одразу ж сіли у таксі. Машина ж залишилася на місці.

Таксист, якого розшукали поліцейські, розповів, що обох пасажирів він висадив біля одного зі студентських гуртожитків. Та той час оперативники вже знали – другу автівку, «ВАЗ-2104», викрадену в мікрорайоні «Корабел», хлопці кинули на одному з подвір’їв багатоповерхівок на ХБК, забравши звідти магнітолу.

Затримати юних угонщиків для правоохоронців проблемою не було, адже осіб ідентифікували, де вони живуть і навчаються, теж відомо. Для самих же товаришів зустріч із оперативниками стала справжнім шоком. Вони одразу ж зізналися, як все було. Однім із вечорів відправилися на Острів, щоб закласти наркотики.

Зробивши справу, додому вирішили під’їхати на автівці, яка стояла неподалік. Сигналізації старенька «четвірка» не мала, тож для угону вона підходила ідеально. Діставшись до гуртожитку, машину друзяки кинули біля розташованої поряд багатоповерхівки, магнітолу прихопили з собою. Через три дні молодики відправилися на нову «закладку». Хотіли скористатися тією ж автівкою, але на місці її не виявилося. Зате була інша – «п’ятірка». Не довго думаючи, хлопці пересіли в неї. На чужому «залізному коні» зганяли на Острів, де заклали черговий пакуночок, відомо з чим. Коли ж їхали назад, біля автостанції вкрадена машина зупинилася – закінчився бензин. І тоді наркодилери викликали таксі.

Під час слідчих дій один із затриманих показав поліціянтам місця з 20 закладками в районі ХБК, які ще не встигли забрати клієнти.

Все вилучене відправили на експертизу. Обом студентам незабаром повідомлять про підозру. Їм інкримінують одразу чотири правопорушення: незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжка, незаконне зберігання та збут наркотичних засобів. Слідчі дії тривають. Правоохоронці мають з’ясувати, звідки хлопці брали «товар».  Наразі не відомо, чи збираються відчислити студентів у їхньому виші. Втім, те, що на найближчі 5-7 років перспективи для них відкриваються зовсім не навчальні, очевидно.

Марина САВЧЕНКО.