У Каховці підлітки вкрали коробку з пожертвами для хворої дитини

3 года назад 0

Для маленької жительки Херсонщини Аделіни Мотенко, яка страждає на рідкісну хворобу, всім миром збирають гроші на чудодійний укол вартістю понад 2,3 мільйони доларів. Втім, поки одні готові віддати останню копійку на порятунок малечі, інші прагнуть на цьому нажитися. Шокуючий інцидент стався сьогодні в Каховці. З магазину викрали скриньку з пожертвами для Аделіни. Крамниця розташована в мікрорайоні Світлове. Зранку сюди навідалися двоє підлітків. Один із хлопців попросив продавчиню показати йому головоломку «Кубик-рубик». А поки жінка діставала товар, його напарник похапцем витягнув з-під прилавка коробку для пожертв, і накрив її кофтою, яку завбачливо тримав у руках. Потім парочка ще з хвилину покрутилася у крамниці й спокійно собі вийшла.

Згодом продавчиня кинулася, що коробка з благодійними коштами зникла. Жінка одразу ж подзвонила волонтерці Юлії Дядів, яка займається збором грошей на лікування Аделіни. Їй не лише описала прикмети злодюжок, а й назвала їхні прізвища та адреси, оскільки одразу знала, що хлопці місцеві. Як «Новомку дню» розповіла Юлія Дядів, викликавши машину, вона одразу ж попрямувала в напрямку, де живуть крадії. Обох злодюжок помітила на вулиці. Парочка прямувала до чергового магазину, в пошуках нової скриньки з пожертвами. Якийсь час волонтерка просто йшла за хлопцями, не подаючи вигляду, що стежить за ними. Втім, ті все ж здогадалися про «хвіст» і дременули. Напрямок, куди побігли втікачі, жінці вказали продавці. І одного із злодюжок 36-річна каховчанка таки спіймала. Скриньки з грошима при ньому не було, очевидно, пожертви ховав напарник. Смілива жінка одразу ж викликала поліцію й передала їм зловмисника. Правоохоронцям 14-річний підліток вже добре відомий, як і його товариш-ровесник.

Хлопців час від часу ловлять на крадіжках з магазинів і не тільки. Матеріали за фактами їхніх «геройств» вже у суді, але гуманна Феміда ніяк не прийме рішення щодо юних злодіїв, які кошмарять Каховку. Тепер до переліку «подвигів» парочки додалася крадіжка пожертв для хворої дитини. У коробці були кілька сотень гривень.

Марина САВЧЕНКО.