У курортних зонах ювенальні поліцейські нагадали працівникам торгівлі про заборону продажу неповнолітнім алкоголю та цигарок

4 года назад 0

На час літніх канікул ювенальні поліцейські посили профілактичні заходи для своєчасного припинення фактів реалізації неповнолітнім алкогольної продукції та тютюнових виробів, щоб не допустити нещасних випадків за участю дітей.

З цією метою працівники ювенальної превенції провели рейди у курортних районах під назвою «Відповідальність починається з мене». Поліцейські нагадали адміністраторам закладів та продавцям про недопустимість продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, що тягне за собою накладення штрафу, а в майбутньому може призвести до позбавлення ліценції на продаж підакцизних товарів. У кожному закладі поліцейські залишали яскраві наліпки, як нагадування про заборону продажу дітям алкоголю і цигарок.

За словами начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталія Сайфутдінова, з початку року ювенальні поліцейські виявили 90 фактів продажу неповнолітнім алкоголю і тютюнових виробів. На недобросовісних продавців склали адміністративні матеріали за ст.156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому до них будуть застосовані фінансові санкції.

Поліція звертається до громадян не бути байдужими і обов'язково повідомляти про факти незаконного продажу дітям алкоголю і тютюну. Будьте певні, що поліцейські перевіряють усі звернення і, в разі виявлення порушень закону, негайно відреагують.

Відділ комунікації поліції Херсонської області