У Нижніх Сірогозах поліцейські за 40 хвилин затримали підозрюваних у спробі викрадення автомобіля

5 лет назад 0

Вночі у Нижньосірогозьке відділення поліції зателефонував 44-річний житель районного центру. Він розповів, що невідомі намагалися незаконно заволодіти його автомобілем «ВАЗ-2107», але сусіди завадили злочину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події слідчо-оперативна група опитала свідків та очевидців. Попередньо встановлено, що серед ночі сусіди заявника прокинулися від звука розбитого скла. У вікно вони побачили, як двоє невідомих через розбите вікно дверцят намагалися проникнути в автомобіль "ВАЗ-2107". Люди вибігли на вулицю та почали кричати, чим налякали зловмисників, які втекли. Свідки описали прикмети невідомих.

Екіпаж групи реагування відділення поліції почав відпрацьовувати населений пункт і через 40 хвилин помітив схожих за прикметами молодиків. Їх доставили у відділення поліції для встановлення особи.

Хлопцям 17 і 19 років, вони проживають у різних селах району, але навчаються в одному навчальному закладі. Того дня вони зустрілися в районному центрі, а вночі вирішили угнати автомобіль, щоб у подальшому його продати. Обидва хлопці виховуються у неблагонадійних родинах.

Попередня правова кваліфікація кримінального провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом» (карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої).