У позбавленні волі звинуватив робітник фермера на Херсонщині

3 года назад 0

Історія про тортури та незаконне позбавлення волі виявилася фарсом на Херсонщині. Мешканець села Посад-Покровського зателефонував на 102, і повідомив, що фермер, у якого він найнявся працювати, побив його і посадив на ланцюг, наче дворового собаку. Тому просить звільнити його й покарати «рабовласника». Оскільки мова йшла про життя та здоров’я людини, гаяти часу було не можна – до Посад-Покровського терміново виїхав дільничний інспектор Білозерського відділення Національної поліції Віталій Шаповал. І яким же було здивування офіцера, коли з двору фермера йому назустріч вийшов саме той 36-річний чоловік, котрого буцімто піддали знущанням. Ніяких слідів побиття на його тілі не було, як не було й ланцюга на шиї. 

У розмові заявник (він доглядав у фермера за теплицею та його вівцями) зізнався, що просив у наймача грошей, а той відмовив, пообіцявши розрахуватися тільки ввечері. От він і зателефонував до поліції й виклав моторошну легенду про те, як його нібито замордували на роботі, аби помститися. Гадав, власника фермерського господарства арештують, і триматимуть у камері, доки йде слідство. Та помилився: дільничний інспектор швидко з’ясував, що бити й саджати на ланцюга свого робітника той ніяк не міг, якби навіть і хотів. Адже на той момент знаходився у селі Великі Копані на Олешківщині, куди повіз продавати ранні овочі на оптовий ринок, сподіваючись з виторгу й зі своїм працівником розрахуватися.  

Тож ідея помститися за «висмоктану з пальця» образу руками поліції окошилося на самому меснику. За безпідставний виклик спеціальних служб на нього склали адміністративний протокол, і селянину доведеться сплатити від 51 до 85 гривень штрафу. Але це ще «квіточки».

— Як з’ясувалося, мешканець Посад-Покровського нещодавно був засуджений за крадіжку до трьох років позбавлення волі із дворічним випробувальним терміном, — розповів Віталій Шаповал. – Правопорушення він скоїв тоді, коли цей термін ще не завершився. Тобто ще два адміністративні протоколи, і кримінально-виконавча інспекція матиме підстави  для звернення до суду, аби клопотатися про заміну умовного терміну на реальне відбування покарання у виправній колонії. Тож для громадина, схильного до невдалих «жартів», відлік уже триває.    

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.