У Скадовську громадяни затримали посередницю телефонного шахрая

6 лет назад 0

У Скадовське відділення поліції зателефонував чоловік і повідомив, що його родичку намагалися ошукати і він затримав жінку, яка прийшла забрати гроші. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події слідчо-оперативна група з’ясувала, що матері заявника подзвонив невідомий і представився сином жінки. Він сказав, що скоїв злочин, його затримали і тепер необхідно 6000 гривень для непритягнення його до кримінальної відповідальності. Псевдосин сказав, щоб мати приготувала гроші і за ними прийде жінка.

Пенсіонерка не розгубилася, одразу зателефонувала сину і дізналася, що з ним все добре і його ніхто не затримував. Жінка розповіла йому про дзвінок і син терміново прийшов додому до матері. Вони зрозуміли, що пенсіонерку намагалися ошукати. Син дочекався, коли за грошима прийде жінка. Щойно вона з’явилася, він її затримав і зателефонував у поліцію.

Працівники поліції встановили, що жінка шукала роботу і розміщувала про це відповідні оголошення. Того дня їй зателефонували з невідомої фірми і запропонували працювати кур’єром. Вона погодилася і їй одразу дали завдання забрати невелику посилку за адресою, де живе пенсіонерка. Інструкцію щодо подальших дій з посилкою вона мала отримати після того, як забере товар. Зі слів жінки, вона навіть не здогадувалась, що її роботодавці є шахраями і використовують її у злочинних цілях.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».