Їздили за горілкою: херсонець довірив кермо п’яній кумі без водійських прав…

3 года назад 0

Пізно ввечері  на вул. Кольцова в Херсоні увагу патрульних привернув «Volkswagen Passat». Водій рухався, явно порушуючи правила, тож інспектори автівку зупинили. За кермом виявилася дама без водійських прав, від якої разюче несло спиртним. Так само, як і від пасажира на передньому сидінні. Як з’ясувалося, це власник транспортного засобу. І чоловік, і жінка, не приховували, що вживали алкоголь. Вони — куми, які відлучилися з гучного застілля, аби докупити горілки… Чоловік приголомшив зізнанням – кума попросилася за кермо, щоб покращити свої водійські навички, бо ж навчається в автошколі… Те, що жінка «під шафе» його не збентежило, адже й сам був нетверезий. Алкотест «Драгер» показав – вміст алкоголю в організмі 34-річної водійки складає 1,71 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 9 разів.

Віражі під алкоголем кумі з кумом обійдуться дорого. Стосовно водійки інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126 (Керування особою, яка не має такого права) КУпАП. 44-річний чоловік теж отримав адмінпротокол – за те, що передав кермо нетверезій особі (ч. 1 ст. 130 КУпАП).

З огляду на те, що санкції для водіїв-порушників в Україні підвищили, кумам світить штраф по 17 000 гривень кожному. Жінка ж сплатитить ще й 3 400 гривень за постановою. Нагадаємо, раніше штрафи за ці порушення складали 10 200 та 510 гривень відповідно.

Марина САВЧЕНКО.