З початку року поліцейські Херсонщини розшукали та повернули додому 216 дітей

4 года назад 0

— Зникнення дитини — це надзвичайна подія, на яку поліція реагує блискавично. Сьогодні, 25 травня, Міжнародний день зниклих безвісти дітей і він є особливо трагічним для батьків, яким довелося пережити це горе. З початку цього року ми розшукали 216 дітей, усіх повернули в родини або притулки. У 99% дітей ми знайшли у перші години після зникнення, — зазначив т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов. – Важливо усвідомлювати і пам’ятати, що чужих дітей не буває, тому завжди варто звертати увагу на малюків, які знаходяться на вулиці без нагляду. У випадку зникнення дитини уважність, небайдужість та людяність кожного може допомогти, а, іноді, навіть врятувати дитині життя!

Лише за вихідні дні працівники поліції розшукали чотирьох неповнолітніх. Причиною втеч всіх дітей стало бажання погуляти.

15-річну херсонку поліцейські розшукали о 02:00 год. ночі на одній з вулиць міста. Після сварки з мамою, яка не хотіла вночі пускати її гуляти, дівчина втекла. Поліцейські знайшли її в компанії друзів, з неповнолітньої було все добре, її провели додому, передали матері, після чого провели профілактичну бесіду.

14-річного жителя Корабельного району Херсона ювенальні поліцейські розшукали упродовж двох годин. Батько зниклого повідомив, що син вночі не повернувся додому і не відповідав на телефонні дзвінки. Поліцейські відпрацювали район і швидко знайшли підлітка в одному з дворів в компанії друзів. Хлопця відвели додому. Він пояснив, що забув попередити рідних, що затримається з прогулянки. З дитиною поліцейські провели профілактичну бесіду.

17-річний хлопець втік з гуртожитку у Херсоні. Про його зникнення у поліцію повідомив дідусь. Він сказав, що онук і раніше уходив гуляти, але упродовж доби завжди повертався. Цього ж разу він вимкнув телефон. Ювенальні поліцейські відпрацювали район, опитали друзів хлопця та встановили його місцезнаходження. Він був зі знайомими.

14-річну дівчину з Суворовського району Херсона, яка приблизно о 23:00 пішла гуляти без дозволу мами, ювенальні поліцейські розшукали через кілька годин. Правоохоронці поспілкувалися з друзями дівчини і вони повідомили, що вона може знаходитися зі своїм хлопцем. Їх обох ювенальні поліцейські виявили на вулиці, де підлітки сиділи на лавці. З дівчиною було все добре, її відвели додому та передали батькам.

Відділ комунікації поліції Херсонської області