За час проведення відпрацювання «Нерест» поліція відкрила 35 кримінальних проваджень

5 лет назад 0

Профілактичні заходи розпочалися 1 квітня та тривали 2,5 місяці. З метою попередження незаконного вилову живих водних біоресурсів під час весняно-літньої заборони працівники поліції спільно з представниками держагенства рибного господарства, екологічної інспекції та прикордонної служби провели 298 профілактичних рейдів, в ході яких виявили 103 факти браконьєрства. Завдані природньому середовищу збитки оцінюються в суму понад 210 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської областію

З початку відпрацювання до відповідальності за скоєні правопорушення було притягнуто 235 громадян. У них було вилучено 8 плавзасобів, понад 2200 кг незаконно виловленої риби, 245 кг раків та креветки, майже 300 рибальських сіток загальною довжиною понад 13,5 кілометрів, а також 120 інших знарядь незаконного вилову. Завдана природньому середовищу шкода оцінюється в суму 210 тисяч 700 гривень.

Також впродовж відпрацювання районними підрозділами поліції були відкриті 35 кримінальних провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України. За незаконне зайняття водним добувним промислом правопорушникам загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.