За добу четверо громадян стали жертвами шахраїв

6 лет назад 0

Житель Бериславського району передав малознайомому чоловіку 700 доларів США за гарантію працевлаштування на судно. Після передачі грошей минув понад рік. Весь цей час малознайомий чоловік обіцяв найближчим часом працевлаштувати заявника. А потім взагалі перестав виходити на зв'язок і гроші не повернув.

27-річний житель Новотроїцького району через оголошення про працевлаштування в обласному центрі перерахував на невідомий номер мобільного телефону 320 гривень. Після цього заявнику ніхто не телефонував з приводу роботи і гроші не повернув.

Двоє жителів Херсона стали жертвами шахрайств з орендою квартир. Заявники назвали одного чоловіка, який мав здати їм житло. В одному випадку заявниця передала орендодавцю майже півтори тисячі гривень за квартиру на центральному проспекті. Інша потерпіла перерахувала шахраю 1 тисячу гривень. Чоловік призначив їй зустріч в центрі, щоб передати ключі від квартири. Але у призначеному місці він не з’явився і телефон заблокував.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» (карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Відділ комунікації поліції Херсонської області