За фактом переміщення чорногорського піску в Херсоні відкрили кримінальне провадження

3 года назад 0

Скандальний чорногорський пісок фігурує ще в одному кримінальному провадженні – четвертому. Справу відкрила поліція, за фактом незаконного переміщення вантажу, який був вивезений з основної території Херсонського морського торговельного порту до затонів, що теж належать підприємству.

«Слідчі з’ясували, що службові особи морського торгівельного порту, всупереч ухвали суду щодо зберігання арештованого чорногорського піску, самовільно змінили місце його зберігання. Вони завантажили пісок на три баржі та перемістили їх до першого та другого затону порту», — прокоментували ситуацію у відділі комунікації ГУНП.

За даними поліції, вантаж із Чорногорії, на який накладено арешт, зберігається в трьох баржах, що стоять на затонах. Йдеться про майже 4 тисячі тонн токсичних відходів, що утворилися після піскоструменевої обробки днищ суден у м. Бієла. Кримінальне провадження відкрили за ч.1 ст.388 ККУ «Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації».

Марина САВЧЕНКО.