За крадіжку чавунних батарей мешканець обласного центру наступні 3 роки проведе за гратами

4 года назад 0

Злочин стався наприкінці 2018 року в одному із сіл Білозерського району. Невідомий зловмисник проник в домоволодіння місцевої мешканки та викрав з гаражу три чавунні батареї по 12 секцій кожна. Оперативники встановили особу зловмисника. А за фактом крадіжки, поєднаної з проникненням у житло, слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Наразі суд відправив крадія за грати. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські Білозерського відділення поліції встановили особу злодія. Ним виявився 36-річний мешканець обласного центру, який вже неодноразово мав проблеми з законом.

Затриманий пояснив правоохоронцям, що перебував в гостях у знайомого і побачив, як жителі сусіднього будинку вивантажували з автомобіля чавунні батареї. Маючи скрутне становище з грошима, він вирішив їх викрасти та здати на металобрухт. Дочекавшись коли господарі будинку поїхали, зловмисник витяг вікно, проліз у гараж та викрав спочатку одну батарею, після чого сховав її у товариша. Наступного дня зловмисник відвіз крадене на пункт прийому металобрухту, а потім повернувся і забрав інші батареї.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.