За минулу добу жителі Херсонщини втратили майже 100000 гривень

5 лет назад 0

П’ятеро мешканців Херсонщини замовили товар через мережу Інтернет, довірившись продавцям-шахраям. Потерпілі зробили повну передоплату, але не отримали покупки і гроші їм ніхто не повернув.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, 52-річний житель Великолепетиського району на одному з сайтів побачив оголошення про продаж не нового автомобіля «ВАЗ» за прийнятною ціною. Домовившись з продавцем про покупку, заявник перерахував шахраю 30500 гривень, але автомобіль досі не отримав, телефон продавця вимкнений.

В чергову частину Генічеського відділу поліції звернувся мешканець смт Новоолексіївка. Чоловік розповів, що хотів придбати міні АЗС, оголошення про продаж якої побачив на одному з Інтернет-сайтів. Він перерахував 30000 гривень продавцеві, після чого останній перестав виходити на зв'язок.

Також жертвою шахрая став 20-річний житель Голопристанського району. Він хотів придбати через Інтернет мобільний телефон для своєї дівчини, перерахувавши шахраям 17000 гривень. Телефон чоловік так і не отримав.

21-річний херсонець перерахував шахраю 12000 гривень за ноутбук, який так і не отримав. А 45-річний житель Бериславського району хотів придбати мопед, оголошення про продаж якого знайшов на сайті. Чоловік перерахував шахраям 7100 гривень, але товар і досі не отримав. За усіма фактами поліція відкрита кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Поліція попереджає: будьте обачними, замовляючи товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтеся про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте на «102».