За панську акацію заплатить по-панські

6 лет назад 0

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області спільно з представниками громадської організації «Ніхто крім нас» у лютому поточного року проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Олешківського району Херсонської області.

В ході здійснення перевірки в межах Новомаячківської сільської ради виявлено громадянина, який здійснив незаконний спил дерева — глядича (в народі прозваного панською акацією), що є порушенням вимог Лісового кодексу України.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року № 665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу» з урахуванням індексу інфляції виконано розрахунок розміру шкоди, заподіяної державі внаслідок незаконного знищення або пошкодження дерев, який склав майже сімнадцять тисяч грн.

Відносно правопорушника складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 651 КУпАП «Знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень». 

Спеціалісти Держекоінспекції готують претензію для добровільного відшкодування збитків порушником природоохоронного законодавства.

 

Фото: Держекоінспекції