Засуджений за вбивство Катерини Гандзюк отримав ще один вирок

3 года назад 0

Ще один вирок отримав один із організаторів вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк Сергій Торбін. Цюрупинський районний суд призначив йому 5 років позбавлення волі за участь у заворушеннях під будівлею Олешківської райради на початку травня 2018 року. Про це 15 лютого повідомили на сторінці громадської ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Фейсбуці.

У повідомленні йдеться про те, що Торбін організував заворушення в Олешках, щоб не допустити висловлення недовіри тодішній голові райдержадміністрації з якою він начебто підтримував дружні стосунки. 4 травня 2018 року під будівлю райради привели не менше 50 молодиків з гумовими кийками і палицями. Вони відганяли мирних людей, які хотіли потрапити на сесію ради і залякували депутатів. Одним із них був Торбін, який побив людину гумовим кийком по голові й тулубу. Інцидент тривав близько 5 хвилин.

“Якби через справу Каті не почали розплутуватись весь цей клубок із владно-бандитських формувань на Херсонщині, цей інцидент із нікому не відомих Олешок навряд чи вийшов би назовні”, — вказано у повідомленні.

Нагадаємо, що у 2020 році український військовий, ветеран російсько-української війни Сергій Торбін отримав 6.5 роки за вбивство Катерини Гандзюк. 27 січня 2021 року він уклав угоду з прокурором про визнання винуватості і погодився співпрацювати зі слідством у викритті інших фігурантів.

Згідно законодавства, більший вирок має поглинати менший, тому Торбін має відсидіти загалом 6,5 років. 

Олег БАТУРІН.