Дворазовий олімпійський чемпіон розказав про жахи депресії

7 лет назад 0

Бігун на 1500…

"Найважча річ, це те, що ти переживаєш перед забігом. Коли мій успіх не може залежати від інших 10-ти хлопців. І не існує нічого, щоб зупинятися. Природа атлетики полягає на тому, що є один, хто мусить перемогти та 11 інших, у кого це не вийде. Це непередбачувано і жорстоко", — розповідає бігун.

Спортсмен розповідає про напруження, яке переживав. Та про те, що часто не мав нікого, з ким міг поговорити відверто про свої переживання.

"Мені часто здається, що краще я б грав у командні види спорту. Мені цілком подобаються групові тренування. Однак — я відчував, що те, що відбувається під час забігу на великі дистанції не є казна-чим. Ти є саме тим, хто може тренуватися з усіх сил. Це щоденна одинока пригода, особливо холодна. Коли я маю заплановану зустріч з кимось — це для мене місце, де я отримую потужну мотивацію. Моя психіка найкраще себе почуває, коли зустрічаюся з тренером, або іншими спортсменами з національної команди", — ділиться бігун.

У важкі хвилини Енді запрошує до себе психолога. Та працює з ним, щоб відновитися після душевних травм.

"Якщо я у поганому психічному стані, це не означає, що не зможу бігати, чи навіть перемагати. Однак в житті є ситуації, коли насправді потрібна допомога, і фізичні та психічні сили мусять доповнювати одне одного. У часи виснаження я звертаюся до звичайного, не спортивного психолога. Мені так краще. Бо хочу чути те, що нормально, а не те, що вважається нормальним у елітарному спорті", — ділиться спортсмен.