Катрін Деньов: Виросла в багатодітній родині – актрисою стала випадково

5 лет назад 0

Легендарна французька актриса Катрін Деньов під час 10-го ОМКФ, провела творчу зустріч в одеському театрі музкомедії. Крім іншого, зірка розповіла про свої цінності, хобі, ставлення до творчості, роботу та життя.

— Як Катрін Деньов проводить свої будні?

— Я зустрічаюся з друзями, ходжу в кіно, театр, на прогулянки в Парижі. Іноді навіть ходжу за покупками на ринок. Також читаю газети. Люблю працювати в городі – вирощую овочі. Мені ось припали до душі українські помідори. Навіть збирається забрати з собою в Париж насіння томатів, щоб вирощувати їх вдома.

 

— Чим ви керуєтеся по життю?

— В першу чергу – цікавістю, інтересом до всього. Це дуже часто визначало мій вибір.

— Ким би ви могли стати, якби не професія актриси?

— Якщо чесно, то в професію я потрапила випадково. Під час літніх канікул моя сестра, яка теж була актрисою, запропонувала мені пройти проби на фільм, в якому вона знімалася. І ось я пішла за компанію. Так все і почалося. Потім я познайомилася з режисером Жаком Демі. Він запропонував мені зіграти головну роль у фільмі "Шербурзькі парасольки". Ця роль стала для мене визначальною.

— Це правда, що у вас було дужа релігійна освіта?

— Так, я до 11 класу ходила в релігійну католицьку школу.

— Ви грали у фільмі Жако Ван Дормаля "Новітній заповіт" (2015). У центрі сюжету – релігійна історія про те, як бог знущається над людьми. Наскільки вам це близько?

— Ця концепція мені не підходить, але те, що зробив режисер, мені здалося цікавим і веселим. Найжахливіше в фільмі, коли людям повідомляють день і годину, коли вони помруть. Всі просто в розпачі, оскільки розкривається одна з найбільших таємниць життя.

— Ви якось зізналися, що самі напросилися зіграти роль у фільмі Ларса геть Трієра.

— Так, я йому написала лист після перегляду картини "Розсікаючи хвилі". Сказала, що якщо він колись буде знімати фільм у Франції, то я була б дуже рада попрацювати з ним.

— Ви могли б назвати п'ять своїх найкращих фільмів?

— Ні, у мене інше ставлення до картин, в яких я знімалася. Деякі фільми особисто для мене дуже багато означали, але вони не мали комерційного успіху. Взагалі, робити якісь рейтинги – це не в моєму характері.

— На що ви звертаєте увагу, коли вам пропонують роль у фільмі?

— На сюжет, безумовно. І якщо історія мені подобається, я можу погодитися навіть на роль другого плану.

— Що таке успіх?

— Це те, що можна визначити вже постфактум, коли ти зробив вже що-небудь. І, на жаль, в цьому величезну роль грає удача (випадок), і єдине, що можна зробити – це довіритися своєму внутрішньому почуттю і смаку. Крім цього, необхідно бути дуже наполегливим. 

— Ваша мама грала в театрі. Вона вас навчила чомусь в професійному плані?

— Напевно, нічому. Моя мама працювала в театрі, коли була ще дуже юною, але потім у неї з'явилися діти – чотири дочки – і вона пішла з професії. Так що в дитинстві мене мало що пов'язувало з професією актора. У нас була звичайна багатодітна родина – нічого особливого.

— Опишіть Одесу трьома словами.

— Світло, радість і краса. Я приїхала сюди вчора, встигла погуляти по місту. Можу сказати, що просто вражена тутешніми краєвидами – у вас величезна кількість дерев. Це прекрасно!