3 мільйони гривень заборгованості із заробітної плати погасили херсонські підприємства

6 лет назад 0

Станом на 1 жовтня заборгованість із заробітної плати по Херсонській області складає 16 млн 288 тис. грн. на 26 підприємствах.

З початку року ГУ Держпраці у Херсонській області провело інспекцію 21 підприємств-боржників із виплати заробітної плати. На вимоги інспекторів праці 11 суб’єктів господарювання усунули порушення на виконання приписів, внесених за результатами перевірок та погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 2 млн 977 тис. грн, повідомили в ОДА.

За порушення строків виплати посадовими особами Держпраці винесено 15 постанов про накладення фінансових санкцій на загальну суму 85,7 тис. грн.

Юридичні та фізичні особи–підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі–у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, а їх посадові особи – кримінальну або адміністративну відповідальність.

Читайте також: Херсонводоканал придбав два автомобілі Рено.