40 дітей розшукали поліцейські з початку року на Херсонщині

6 лет назад 0

За повідомленням т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції обласного главку поліції капітана поліції Ярослава Шанька, з початку 2018 року на Херсонщині працівники поліції розшукали 40 неповнолітніх, які втекли з дому, будинків сімейного типу або інтернатів. 35 дітей поліцейські знайшли упродовж доби. Усіх повернули батькам або опікунам.

Вчора ввечері працівники відділу ювенальної превенції спі льно з колегами із Корабельного відділення поліції встановили місцезнаходження 14-річної дівчини, яка після сварки з батьками пішла з дому.

Дитину розшукували три доби, перевіряли місця концентрації молоді та торгівельні центри. Активну допомогу поліцейським надавали звичайні херсонці, які у соцмережах поширювали орієнтування про розшук дівчини.

Після проведеної роботи неповнолітню знайшли у квартирі її друзів. З дівчиною було все добре. Вона пояснила, що посварилася з батьками і деякий час вирішила пожити окремо. З дівчиною провели профілактичну бесіду щодо неприпустимості в подальшому подібної поведінки, у відношенні її батьків складено адміністративний протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Відділ комунікації поліції Херсонської області