447 херсонців офіційно працевлаштували за два дні

6 лет назад 0

Завдяки зусиллям фіскалів громадяни отримали легальні робочі місця.

За 19 та 22 жовтня роботодавці Херсонщини подали до Головного управління ДФС у Херсонській області 447 повідомлень про прийняття на роботу працівників.

19 жовтня ревізори розпочали перевірки 7 фізичних осіб–підприємців, у яких існують ризики використання неоформленої праці. І ось уже відомі їх перші результати. Зокрема, підсумком однієї – стала легалізація праці 5 найманих осіб, адже їх роботодавець – бізнесмен, який здійснює діяльність із торгівлі ювелірними виробами, подав відповідне повідомлення до фіскальної служби.

А от під час іншої – встановлено використання найманої праці за договорами аутстафінгу, а це суперечить нормам чинного законодавства про працю. Тож матеріали перевірки будуть передані до ГУ Держпраці для їх реалізації та застосування санкцій за використання праці неоформлених працівників.

Окрім цього, проведено обстеження суб'єктів господарювання, які займаються торгівлею складної побутової техніки в торговому центрі ЦУМ, та підприємців, які працюють на ринках Херсона. Наразі відповідними контрольно-перевірочними заходами охоплено весь обласний центр.

Читайте також: Хедлайнери зі Швеції, Ізраїлю та США: у Херсоні відбудеться міжнародний IT-форум.